به گزارش خبرنگار مهر، محمد دلبری ظهر پنج شنبه در مراسم آغاز استقرار نظام مدیریت و برنامه ریزی راهبردی در شهرداری قم که در مجتمع وتوس برگزار شد، با تاکید بر اهمیت بحث استقرار نظام مدیریت و برنامه ریزی راهبردی، اظهار داشت: امروزه تعیین هدف و رسیدن به آن مستلزم این است که بدانیم کجا قرار داریم، به کجا قرار است برسیم و برای رسیدن به این نقطه بهترین، کم هزینه ترین و بهره ورترین مسیر را انتخاب کنیم.
وی تصریح کرد: امروز در مجموعه مدیریتی برای انتخاب یک مدیر ضرورتی ندارد که از وی خواسته شود تا برنامه های خود را برای انجام کار اعلام کند و اصلا نباید این طور باشد.
دلبری همچنین در اشاره به بحث مدیریت اسلامی بیان داشت: در مدیریت اسلامی و بیانات معصومین(ع) ما همه موارد را در مورد بحث مدیریت و اقدامات مربوط به آن را داریم که می توانیم از آن بهره مند شویم.
وی در ادامه به سند چشم انداز کشور اشاره کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب نیز در همه دیدارهایی که با مسئولان و اقشار مختلف مردم دارند، همواره به بحث تدوین سند چشم انداز در همه زمینهها و سند ملی در همه بخشها چه در جزء و چه کلان اشاره دارند.
شهردار قم ضرورت پیروی از سند چشم انداز را برای رسیدن به افق 1404 را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: برای رسیدن به آن هدف قطعا هر جزء از نظام جمهوری اسلامی باید در همان راستا برنامههای خود را تدوین و بر اساس آن حرکت کند.
برنامه مدیریت شهری رسیدن به افق 1404 را تسریع می کند
وی با بیان این که برنامه مدیریت شهری یکی از آن برنامههایی است که رسیدن به افق 1404 را تسریع میبخشد، یادآور شد: متأسفانه ما در کشور تا رسیدن به مدیریت واحد شهری فاصله داریم و در این خصوص موازی کاریهای زیادی صورت میگیرد.
دلبری با اشاره به اهتمام مجلس و وزرا در خصوص ایجاد یک مدیریت واحد شهری، تصریح کرد: ما باید این بحث را محقق کنیم تا سرمایه کشور بر اثر موازی کاری های موجود هدر نرود و مردم از یک سری امکانات محروم نشده و موجب نارضایتی آنان فراهم نشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود مدیریت شهری قم را دارای اهمیت و جایگاه ویژه ای دانست و افزود: قم به دلیل وجود بارگاه حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران و زائرانی که به این اماکن مقدس وارد می شوند از اهمیت خاصی برخوردار است.
در قم مسئولیت مضاعف تری از مدیریت یک شهر بر عهده ماست
شهردار قم ادامه داد: علاوه بر این حضور مراجع عظام تقلید، حوزه علمیه و طلابی که از بیش از یکصد ملیت در این شهر اقامت و به تحصیل مشغول هستند باعث شده تا قم به یک شهر بین المللی تبدیل شود، همچنین نزدیکی آن به پایتخت و قرار گرفتن در شاهراه 17 استان کشور این اهمیت را افزون کرده است و به همین دلایل مسئولیت مضاعف تری از مدیریت یک شهر بر عهده ماست.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری خدمت به قم را خدمت به کشور و آبروی نظام دانست و گفت: باید برای حفظ این آبرو و تحقق فرمایشات رهبری در راستای رسیدن به یک آرمان شهر شیعی گام های مهمی برداشته شود.
دلبری با تاکید بر این که در این مسیر باید از سلیقهای بودن کارها پرهیز کنیم، یادآور شد: بنده نباید دیدگاههای شخصی خود را در مدیریت شهری اعمال کنم و لازم است تا یک سند چشم اندازی داشته باشیم که در همه بخشهای آن، نظر مردم و شهروندان هم دخیل باشد.
تدوین سند چشم انداز مدیریت شهری قم باید با نظر همه اقشار باشد
وی افزود: برای تدوین این سند باید از نظر مسئولان، طلاب و مراجع عظام نیز استفاده شود و در نهایت به تائید فرمانده کل قوا برسد تا فردا روزی بنده از اعمال سلیقه شخصی در آن پرهیز کنم و خود را مکلف به انجام آن بدانم.
وی در ادامه گفت: آن وقت است که فرقی نمیکند مسئولیت در دست چه کسی باشد و هر فردی هم که بیاید باید در همان راستای سند چشم انداز برنامه ارائه دهد و زمان بندی و حرکت کند و این بهترین کار برای خدمت به مردم و بهترین راهی است که میتوانیم برای رسیدن به آرمان شهر شیعی انجام دهیم.
شهردار قم با اشاره به این که در این خصوص تا کنون زحمات زیادی در قم کشیده شده که باید تسریع و در جهت آن حرکت شود، اظهار داشت: در این راستا کمیته راهبردی و مدیریت برنامه ریزی را تقسیم بندی کردیم و مقرر شد تا در آذرماه خروجی این سند چشم انداز را احصا و ارائه نمائیم.
وی بیان داشت: در این خصوص ما باید نقاط ضعف و قوت، فرصت ها و تهدیدها، وضعیت فعلی و افقی را که باید به آن برسیم مشخص و ترسیم می کردیم و در این راه دست نیاز به سوی اهل فن دراز کردیم و از دانشگاه های امام صادق(ع)، تربیت مدرس و علامه استادانی را دعوت کردیم تا با کار گروهی کار انجام و اجرایی شود.
دلبری در پایان یادآور شد: از همه کسانی که برای آینده قم و رسیدن به جایگاه واقعی آن برنامه دارند می خواهیم تا عضو کمیته راهبردی باشند و نظرات و پیشنهادهای خود را به دبیرخانه استقرار نظام مدیریت راهبردی ارسال کنند.
لازم به ذکر است در این مراسم حجت الاسلام علی بنایی، نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، محمد عرب مشاور ارشد استاندار قم، مدیران شهرداری، رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر قم، محسن عابدینی پور، شهردار سابق قم و جمعی از مدیران استانی حضور داشتند.
قم - خبرگزاری مهر: شهردار قم با تاکید بر این که در بحث مدیریت شهری باید از سلیقهای بودن کارها و اعمال دیدگاههای شخصی پرهیز کرد، بیان داشت: لازم است تا یک سند چشم اندازی داشته باشیم تا به آرمان شهر شیعی دست یابیم.
کد خبر 1445072
نظر شما